Foråret 2013 opstod ideen om at lave en flerårig krønike om Lolland Falster. Der er siden blevet arbejdet på, at få ideen realiseret.

For at få integreret lokalbefolkningen i videst muligt omfang, er der afholdt åbne kaffemøder på Lolland Falster. Det har givet mange personlige beretninger, som har skabt grundlaget for manuskriptet og den færdige forestilling.

Lykke & Fremgang skal være et identitetsskabende projekt. 

Vi ønsker at tegne et meget mere nuanceret billede af livet på landets sydligste øer, end det man alt for ofte møder i pressen om, at livet er gået i stå og hverdagen er håbløs. Fra starten har det været vores mål, at benytte den lokale historie på en måde, så befolkningen udvikler deres bevidsthed om deres identitet.

Ved at fortælle den sandfærdige beretning om en landsdel med en stærk og enestående historie, ønsker vi at skabe en fuld berettiget stolthed og glæde over at være den man er. Derfor er det altafgørende at vores fortælling skabes i tæt samarbejde med dem den handler om, så lokalbefolkningen kan genkende sig selv på en positiv og inspirerende måde.

Danmarkshistorie

Lykke og Fremgang er tænkt som et stykke Danmarks historie, som er relevant udover Lolland Falsters grænser. Historien om det andet Danmark – det Danmark udenfor storbyerne, hvor der også bor mennesker, der har nogle rigtig gode liv. Historien om en egn, der har alt, den mest forunderlige natur, et rigt kulturliv, alt vælter op jorden, der er havne og det er tæt på resten af Europa og alligevel stempler omverdenen det som et område, hvor ting ikke kan lykkes.

Hør Instruktøren Madeleine Røn Juul, Dramatiker Claus Flygare samt skuespillerne, Thomas Knuth-Winterfeldt og Michelle Bjørn-Andersen fortælle om forestillingen i nedenstående klip.

Om “Lykke & Fremgang”

 

Bikubenfonden og Dramafronten har under 1. Del, “Frihed & Velfærd” bevilliget projektet tre workshops, hvor dramatikeren, instruktøren og skuespillerne i skriveprocessen fik afprøvet manuskriptet.

Læs mere om Dramafronten Og Bikubens samarbejde her

Start typing and press Enter to search