Kriser & Kærlighed

Spilleperiode: 15. September 2017 – 15. Oktober 2017
Varighed: 2 timer og 20 minutter.

I anden del, KRISER & KÆRLIGHED, følger vi udviklingen på Sydhavsøerne fra 1979 til i dag, fortalt gennem tvillingerne Lykke og Frede og ikke mindst deres børn:
Der er forbrugsfest for de velbjergede, mens mange andre må kæmpe hårdt for at få tilværelsen til at hænge sammen.

Den globale krise, skabt af oliekrisen, går hårdt ud over blandt andre skibsværfterne. Håb, drømme og forventninger svinger op og ned – ikke mindst på Lolland og Falster Her mærker man tydeligt at tiderne er skiftet. Velfærdssamfundet er ikke længere en selvfølge.

Lykke og Frede må hver for sig kæmpe for at give deres børn en ordentlig opvækst, og langsomt begynder det at gå fremad for dem.

I forestillingen bliver vi vidner til Kommunalreformen og dens følgevirkninger, og til hvordan der langsomt bliver tændt ‘Lys over Lolland’ og de omkringliggende øer. Lokale ildsjæle, der rører på sig. Selvbevidstheden der vokser og når omverdenens letkøbte opfattelser bliver luftet, hvordan sammenholdet vokser og modreaktionerne står stærkere end den medieskabte nedladenhed.

Vi vil i KRISER & KÆRLIGHED møde Lykke og Frede fra de er i 30’erne til de bliver 70.

KRISER & KÆRLIGHED vil blive opført på Saxkjøbing Sukkerfabrik, hvor vi rykker ind når “Lys Over Lolland” slutter.
Vi ser frem til at boltre os på den meget plads, som er velegnet til at skildre den lokale historie fra ”Vinterkrigen” i 1979 til i dag. Vi skal opleve hvordan samfundsudviklingen påvirker vores liv i familien og det omgivende samfund.
Der medvirker syv håndplukkede professionelle skuespillere sammen med omkring 25 lokale medvirkende.

Den måske største attraktion i vores opsætninger er kapelmester Mathias Grove Madsen og hans orkester som sætter toner til tidens gang og vil få minderne om det svundne til at blive lyslevende igen.

Premiere den 15. September 2017

Iscenesættelse: Christoffer Berdal
Dramatiker: Claus Flygare
Komponist & Kapelmester: Mathias Grove Madsen
Kostumier: Hanne Mørup
Producent: Stine Pilt Olsen

 

FRIHED & VELFÆRD

Spilleperiode:  12. februar 2016 – 17. marts 2016
Varighed: 2 timer og 35 minutter

DEL: FRIHED & VELFÆRD 1945 til 1975
Vi følger tvillingerne, Lykke & Frede og deres familie i årene efter 2. Verdenskrig til 1975. Forsamlingshuset danner rammen om denne familiekrønike. Det er aldrig kedeligt, når der indkaldes til familiefest, dilletant eller rejsebiografen kommer forbi det lokale forsamlingshus.

I familien kan man råbe af hinanden og man kan more sig så tårerne triller, man kan holde sine meninger for sig selv, og man kan lukke op for hvad man tænker, så omverdenen bagefter har forandret sig for bestandigt.

Gammel nag glattes ud og nye kanter dukker op, men uanset hvad man synes om hinanden inderst inde, er fællesskabsfølelsen noget helt specielt, fordi egnen og familien bærer på en fælles historie.

Lolland Falster har sin egen, helt specielle historie som i århundreder har formet de mennesker der er født og opvokset her.

I LYKKE & FREMGANG fortælles der om det særlige ved, at være fra de danske sydhavsøer. Forestillingen er skabt af lokalbefolkningens egne historier og oplevelser.

Der vil under forestillingen både være mulighed for, at få rørt lattermusklerne og luftet lommetørklædet, da forestillingen bevæger hele følelsesregistret. Den vil give et mere nuanceret billede af livet på Danmarks sydligste øer – et stykke Danmarks historie, som er relevant udover Lolland Falsters grænser. Historien om det andet Danmark – det Danmark udenfor storbyerne, hvor der også bor mennesker, der har nogle rigtig gode liv.

Holdet bag Lykke og Fremgang har siden 2013 arbejdet med at indsamle det materiale, som danner grundlag for forestillingen om livet på Lolland Falster. Forestillingen er baseret på blandt andet interviews med lokalbefolkning og research på lokalarkiver. For at komme helt tæt på det lokale miljø, har forfatteren bosat sig på Lolland Falster i længere perioder.

Lykke og Fremgang rykker ind i lokale forsamlingshuse fordelt over både Lolland og Falster. Forsamlingshuset indrettes med café miljø og en udstilling der viser tilblivelsen af LYKKE OG FREMGANG fra start til slut.

Tag dine venner med i teatret i dit lokale forsamlingshus og nyd dit nærmiljø, dit lokalsamfund og din historie.

Iscenesættelse: Madelaine Røn Juul
Kostumier: Hanne Mørup
Dramatiker: Claus Flygare
Komponist: Mathias Grove
Producent: Stine Pilt Olsen
Idé: Thomas Matyjasik

Anmeldelser:

Pressen skriver:

Region Sjælland, 15. juli 2015: 

“Lykke & Fremgang på Lolland-Falster

Det er netop kombinationen af forretningssans og innovation, som Nicolai Nicolaisen mener, skal sikre øget værdi og vækst i Region Sjælland.
-”Lykke & Fremgang” er et godt eksempel på et kulturprojekt, hvor erhvervslivet er tænkt ind som samarbejdspartnere og rådgivere fra start til slut, siger Nicolai Nicolaisen om et af de projekter, som nu får støtte af Region Sjælland.
Lykke & Fremgang er en teater- og musikkrønike om livet på Lolland-Falster fra slutningen af 2. verdenskrig og frem til i dag. Initiativtagerne, som er fra det lokale kultur- og erhvervsliv på Lolland- Falster, har arbejdet på ideen siden 2013 og får nu mulighed for at opføre krøniken med professionelle skuespillere og lokale amatører på forsamlingshuse rundt på Lolland-Falster. Det forventes, at krøniken kan bidrage til en vigtig samfundsdebat om udfordringer og muligheder i landområderne langt fra de store byer.”

 

K.E. Watz, Kulturredaktør, Folketidende 23. maj 2015:

“2016 bliver et usædvanligt spændende teaterår på Lolland Falster. Det kan blive både underholdende, oplysende og styrkende for den lokale selvbevidsthed, når landsdelens to egnsteatre søsætter hvert sit egnsspil. At satse på dramaer med udspring i det lokale netop nu, hvor der fra alle sider gøres en energisk indsats på, at hævde landsdelens selvforståelse, er den helt rigtige måde, at være egnsteater på. Det er simpelthen teater til tiden. Samtidig er det fint, at aktivere lokale amatørskuespillere i stor stil, for endnu engang at gøre opmærksom på, at amatørskuespillere er en helt særlig ressource på Sydhavsøerne. “Lykke & Fremgang” skal iøvrigt spilles i en række forsamlingshuse, og det er en fremragende ide. Initiativerne, der ikke kan være bedre timet, end tilfældet er, lever egnsteatrene i den grad op til deres navn. Et egnsteater skal i første række nemlig være stedsnærværende scener, lokalt funderede og forankrede kulturaktører, som i højere og højere grad fokuserer på det lokale og inddrager borgerne i deres respektive virkeområder.”

 

Start typing and press Enter to search