Mandag d. 4 januar 2016 var første oficielle prøvedag på 1. del af Lykke & Fremgang, “Frihed & Velfærd”. Det var ikke første gang holdet mødte hinanden, da vi har været heldige, at Dramafronten i samarbejde med Bikubenfonden har sponsoreret tre ugers workshop i forbindelse med udviklingen af manuskriptet. De tre uger har været fordelt på juni, september og december 2015. Det var derfor et velforberedt hold, der med manuskriptet i hånden mødte til første prøve.

“Frihed & Velfærd” skal fortælles ved hjælp af 8 professionelle skuespillere, 14 lokale statister og et 3 mands orkester. Det er et stort hold, men instruktør Madeleine Røn Juul styrer slagets gang med ‘hår’d hånd. Der meldes om godt mod her efter første uge, hvor der allerede har været mulighed for, at spille 1. akt igennem. Under prøverne bliver der grinet, sunget, danset, talt med alvorsord og fra de lokale bliver der nikket genkendende til den lokale historie i “Frihed & Velfærd”.

Historien er baseret på øjnevidneberetning fra folk på og med tilknytning til Lolland Falster. Dramatiker, Claus Flygare har igennem tre år indsamlet materiale til manuskriptet. Desuden har Claus benyttet sig af lokal sparring omkring det færdige manuskriptet. Det har været vigtigt for Claus, at folk på Lolland Falster kan genkende deres egen historie, så forestillingen er skabt med den dybeste respekt, for at komme den sande historie om Lolland Falster så tæt som det er muligt – på godt og ondt.

Vi glæder os rigtig meget, til at tre års arbejde skal stå sin prøve den 12. februar 2016. Der er stadig billetter til rådighed i forsamlingshusene, men det går stærkt og der er flere steder, hvor der kun er 8 – 10 billetter tilbage.

Køb din billet allerede nu 

I morgen starter endnu en spændende uge med prøver. Følg endelig med på vores Facebook 

UGE1-13 UGE1-11 UGE1-12 Uge1(LOF)1 uge1-10 uge1(LOF)2 uge1-9 uge1-8 Uge1-6 uge1-5 uge1-4 uge1-3

Start typing and press Enter to search